Канал 3 Ако трябва да кажа моето впечатление от доклада на

...
Канал 3 Ако трябва да кажа моето впечатление от доклада на
Коментари Харесай

Борислав Цеков: Никой не кара таратайка, защото му е хоби

Канал 3

 

Ако би трябвало да кажа моето усещане от отчета на Европейската комисия, той е най-хубавият от всичките 12. И на мен ми прави усещане, че няма нито прекомерни фанфари на ръководещите, нито прекомерни рецензии на опозицията. Отдавам го на първо място на умората, която я има в нашата политическа система, а и в Брюксел от използването на този мониторингов механизъм. Мониторингът изчерпа ресурса си. Това съобщи в  " Денят онлайн "  Борислав Цеков, лекар по конституционно право и създател на Института за съвременна политика.

" Заедно с това, в случай че гледаме наличието и фразеологията в отчета, с каскада от термини като " последователен прогрес ", " постоянна наклонност " и т. н., ми се коства, че това е добре за страната, и е добре, че няма такива фанфари от ръководещите и рецензии от опозицията. Мисля, че пътната карта, рамките, сложени в отчетите през годините, са прекомерно ясни, остава единствено да си вършим работата ", добави юристът.

Според него има връзка сред констатациите в отчета и отслабналия корпоративен напън върху правосъдната ни власт през последните 2 година " През последните 2 година, откакто го няма този корпоративен напън против правосъдната власт - тя беше под блокада, а в центъра на офанзивата бе прокуратурата, откогато това отслабна, прокуратурата стартира да работи умерено, уповавам се, че и съдът няма да остане обратно, носейки своята отговорност ", сподели Борислав Цеков.

 

По мотив препоръчаното нарастване на налога върху старите коли Борислав Цеков бе безапелационен, че " няма по какъв начин да желаеме от българските жители да слагат общия екологичен интерес над личния си джоб ". " Никой не кара раздрънкана кола, тъй като му е занимание. Мисля, че това нарушава правилото на поносимостта на данъчното облагане ", е оценката на юриста.

 

" Според мен екологията се употребява за оправдание за следващото прекалено събиране на данъчни доходи от страна на страната. Не може екологията да е претекст да останем най-бедната страна в Европейски Съюз, в която хората заплащат непостижим налог за МПС ", е мнението на Борислав Цеков, който не вижда смисъл от поисканата от ръководещите среща с президента Радев, наложил следващо несъгласие върху проектозакона.

 

" Нека да обосновават в Народното събрание, пред жителите да приказват. Мисля, че прекомерно късно търсят този разговор. Ако има действителни претекстове за такава данъчна тесла, това трябваше от дълго време да е разисквано, квалифицирано. Сега, в последния миг, бюджетният развой е към края си, и внезапно научаваме за този налог, който взриви обществения мир. 

 

Президентът, който и да е той, не му е работа да взема отношение още във фаза на законопроект. Той има думата в този момент, когато проектозаконът е изпратен за обявяване, той има право за несъгласие, направи го. И в този момент ръководещите в Парламента, и аз ги приканвам, да чуят претекстовете и на жителите ", пожела Борислав Цеков.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР